29 september 2009 

Starka GKSS insatser i Danmark

Denna helg stack Arvid & Tom, Jesper & Kalle och Fredrik & Marcus ner till Danmark för att köra öppna danska mästerskapen i 420. Seglingarna var på ön Själland vid en stad som heter Skaelskor som ligger precis nedanför stora bältbron. Lördagens förhållanden var 2-5 m/s med skvalpig sjö. Seglingarna började bra med att startbåten inte visste hur man gjorde en startprocedur. På tredje försöket hissa de alla flaggor rätt och Skaelskor Amatör segel klubb fick i väg en start.

På söndagen blåste det 5-7 m/s och då lite större vågor. Vi GKSSare seglade på bra, men danskarna hade ganska bra fart på kryssarna, så där fick vi kämpa på. Men på undanvindarna gick vi något snabbare än danskarna. Inför sista racet låg Jesper och Kalle på samma poäng som en annan dansk båt. Det blev därför ett ganska spännande sista race, där Jesper och Kalle kom 2a, men tog den danska båten och blev därför danska mästare.

Arvid och Tom kom 4.a med väldigt små marginaler till tredjeplatsen. Fredrik och Marcus kämpade på bra och slutade lite längre ner.

Det var en rolig och lärorik tävling och vi tackar det danska 420 förbundet för inbjuden.

 

Text av Jesper Gunneling och bilder av Mikael Diedrichs.