12 augusti 2008 

420-kval i Åmål


Ja vad ska man säga. Vi steg alla upp på lördagen och hade hoppats på lika bra väder som dagen innan då vi riggade båtarna. Men det var bara att glömma, för att kunna gå ut på morgonen var det regnkläder som gällde.

 

Efter rorsmansmötet seglade alla snabbt ut på vattnet för att hinna se så mycket av förhållandena som möjligt. Som vi hade blivit tillsagda av seglarna från Åmål fanns det ingen ström utan vindvrid istället. Och ja, vindvrid fanns det gott om, det var värre än både Baggen och Rådasjön.

 

Förhållandena var svåra under lördagen med halvsvaga vindar samtidigt som regnet öste ned. Vi seglare fick reda på att utanför Åmålsviken blåste det närmre 10 m/s och det var många som gärna hade sett banan ligga där istället. Men med hänsyn till optimisterna fick banan ligga kvar och efter dagens slut kunde man konstatera att Viktor och Veronica från KSSS låg i topp.

 

Söndagen fortsatte med liknande förhållanden men nu ännu mindre vind. När vi tillslut kom in till land efter två seglingar var det klart att lördagens ledare också blev helgens segrare. Det som också gick att läsa ut var att de 6 första platserna gick till Stockholm och KSSS! De andra 6 klubbarna, GKSS, KKKK, HJBK, RÅSS, OXSS och SSÅV fick dela på det nio övriga platserna.

 

När båtarna väl var packade och det var dags för prisutdelning hade molnen äntligen spruckit upp och solen började titta fram. Helgen avslutades med ett stort utlottningsbord och frågan är vem fick egentligen den bästa prylen? Var det fiskespöet, fotbollen eller dödskalle-hammaren med inbyggda skruvmejslar?

 

Nu är det bara hem igen för att träna upp sig inför Lidingö i helgen och Stockholm om ett par veckor.