26 januari 2007 

Deltagande vid ISAF VM 2007 Cascais


Dags att anmäla intresse för deltagande vid ISAF VM 2007 Cascais.

2007 är Internationella Seglarförbundets 100 års jubileum. En av de största begivenheterna blir det samlade världsmästerskapet för de Olympiska klasserna i Cascais, Portugal i juli. Om du vill delta måste du göra din intresseanmälan senast den 29 januari.

Eftersom det är ett samlat VM och den första kvalificeringsregattan för nationsplatser till OS 2008 finns det för detta VM speciella anmälnings- och kvalificeringsregler. Antalet deltagare kan vara något färre än vid de konventionella mästerskapen som arrangeras av klassförbunden.

 

Svenska Seglarförbundet måste anmäla intresse av att delta i en klass senast den 31 januari. Alla länder är garanterade en plats i varje klass, ytterligare platser bestäms i första hand av placering på VM 2005 respektive 2006 och i andra hand i mån av plats efter en ansökans procedur hanterade av ISAF och de nationella seglarförbunden.

Fullständiga kvalificeringsregler finner ni här

SSF tar emot intresseanmälan av alla seglare som önskar deltaga t.o.m. 29/1 2007. Sänd ett email till magnus@ssf.se med namn på besättningen och klass ni seglar i. Besked om ni får delta kan dröja till mars-april beroende på hur stort intresset är. För att få delta kan ni komma att avkrävas en bindande anmälningsavgift i förskott.

Eventuella svenska kvalificeringsregler bestäms av SSF när vi har information om intresse och antal platser tillgängliga.

 

Vid frågor kontakta Magnus Grävare på magnus@ssf.se