23 februari 2007 

Seglarhälsningar från Portugal


Första träningsperioden i Cascais är nu avslutad. Som vanligt har Cascais bjudigt på unika förhållanden. Varierande vindar med vågor som nästan för vana mäter 4-5 meter, har gjort seglingen minst sagt svårbemästrad.  Vi kan stolt säga att Hermine, som vår nya båt heter har fått smaka på det mesta. 

 

All tid vi har tillbringat här nere i Cascais har börjat få oss att känna oss som hemma här, vilket känns tryggt och viktigt inför det stundande Världsmästerskapet som äger rum i Juli. Johan och Nils har åkt hem så nu kommer vi att segla med en Kroatisk båt vars besättningsmedlemmar vi seglat optimist mot i yngre ålder. Det ska bli riktigt kul. Vi kör mycket fart blandat med race av varierad längd. Vi försöker även få in mer slörträning då vi på senare tid märkt att vi inte är så snabba på det.

 

Sammantaget funkar allt kanon, vi gör framsteg på bred front.  Fernando, en av Quantums segelmakare, var här nyligen och tittade på våra segel.  Det var riktigt bra. Vi fick även möjlighet till att diskutera segel och trim vilket känns utmärkt inför kommande beställning av nya segel.  Det lutar åt att det blir en ny modell på focken och kanske även spinnakern. De två resterande veckorna med fartträning får avgöra detta..

 

 

Team Dahlberg/Östling, 470challange