9 oktober 2007 

Olympiska regattan med Öppet 470-SM 


I helgen avgjordes det första SM för 470 på länge. SM:et var öppet och startfältet bestod av 7 svenska båtar och 2 danska.

 

Första dagen fick vi en fin nordlig bris på 3-7 m/s. Danskorna Henriette Koch och Lene Sommer tog kommandot direkt i stark konkurrens med våra landslagstjejer Karin & Karin som till slut vann första seglingen!

Lisa och Astrid låg runt 3:e platsen hela regattan men glimrade till i race 5 med en överlägsen spik. I samma segling kom Sandra och Viktor på andra plats, de två hade seglat 470 ihop endast 3 timmar (!) före regattan. (Med tanke på att Sandra är världsmästare i E-jolle och Viktor, svensk mästare i 420 så hade de väl vissa grundförutsättningar).

 

Den andra Danska båten med Kim Braad Carlsen och Martin Roien slogs hela regattan med Sandra och Viktor om 5 platsen i slutresultatet men tog den med en jämnare serie.

Söndagen bjöd på en svag sydlig bris som var vridig på normalt "Baggenvis".

Magnus Samuelsson och Jonas Byström abonnerade på 7 platsen. Abonnerade på en stadig 8:e plats gjorde "nybörjarna för i år" Tobias och Thomas Bretschneider.

 

Retro-paret Karin Storm och Fredrik Sommerville kämpade med en bättre begagnad båt och var äntligen, i sista seglingen, mindre än ett ben efter näst sista båt!!

Kul att vi har allt från riktig världselit till glada retrogäng i startfältet.

 

Svenska Mästare blev danska tjejerna och de hämtade ut lite fina priser, bl.a 100 Euro som 470 förbundet ställt upp med för att locka fram fler seglare fån östersjöområdet.

 

Till nästa år hoppas vi på minst 20 båtar på startlinjen. Förslaget är att vi kör SM på samma regatta då, så kan även OS-seglarna vara med.

RESULTAT

BILDER