8 oktober 2007 

KSSS Olympiska Regatta 2007


Den för 420 klassiska säsongsavslutningen med KSSS Olympiska Regatta genomfördes detta år i höstväder och förhållandevis lugna vindförhållanden. Ett molntäcke som solen bara orkade igenom stundtals låg över Baggen under tävlingarna när 20 båtar gjorde upp om segern i årets sista stora tävling på riksnivå. Extra roligt att se så många nya båtar på linjen - nu börjar 420 äntligen växa till en stor klass!

 

Lördagen bjöd på lätt mellanvind från nord. Racen blev täta och det var skoj att se att de nyare besättningarna redan börjar bli varma i kläderna och kan vara med och fightas om placeringarna. Första racet vanns av bröderna Castenfors från KSSS men sedan fick dessa stiga åt sidan för bröderna Carl och Wilhelm Johannisson från Sigtuna BK som med framförallt suveräna undanvindar spikade de tre resterande racen under första dagen. Efter dessa kämpade den bland andra den nya besättningskonstellationen John Bäck och Johannes Berggren med Maja Bärring och Linnéa Petersson, Fredrik Gustafson och Calle Jr Johansson samt Oliver Molse och Kalle Mattson. I tredje racet svartflaggades tre båtar och dessa fick därmed en något kylig väntan i höstvädret under ett av de ca en timme långa racen.

För söndagen var prognosen ca 4-8 m/s från SV men morgondimma gjorde att det till en början var mycket lätta vindar i vilka seglarna gav sig ut i. När dimman lättade kom också vinden, till en början sydlig på knappt 5 m/s. Första racet vanns även denna dag av Martin och Magnus Castenfors före Carl och Wilhelm och med ännu en ny sammanslagning - Linnéa Castenfors och Malin Holmberg på en tredje plats. Inför det sjätte och sista racet var det upplagt för en tät kamp om framförallt totalplaceringarna bakom tätduon. Racet blev riktigt jämnt med en klunga från platserna sex till tolv där båtarna växlade placeringar många gånger under racet. Bröderna Johannisson säkrade segern före Fredrik och Calle Jr som fick en liten revansch då de i slutänden tyvärr var tvungna att räkna en BFD. Efter dessa seglade John och Johannes, Oliver och Kalle samt Maja och Linnéa i mål i nämnd ordning.
Slutligen vann Carl och Wilhelm på sex poäng före Martin och Magnus på 13 poäng och John och Johannes på tredje plats med 20 poäng.

 

De nya besättningarna börjar flåsa den "gamla" täten i nacken och det blir spännande att se jämna seglingar till våren igen då fler besättningar fått mer tid på vattnet.
Hoppas alla får en bra avslutning på hösten och denna säsong samt en bra start på nästa. Vi ses igen till våren med förhoppningsvis ännu fler båtar på vattnet.

Hälsningar Enar

RESULTAT

KVALSERIE