10 november 2007 

Hej igen allesamman!


Hej igen allesamman!

 

Till alla trogna läsare kan jag meddela att Barcelona på den Spanska västkusten var en skenmanöver. Vi har tränat i Barcelona på östkusten. Har ni vägarna förbi Barcelona, tveka inte att titta förbi Olympic Port.

 

Så vad har hänt det senaste. Jo, som sist bjuder väderguden på lätta vindar med varierande sjö. För att göra vår segling än mer givande arbetar vi hårt med att fokusera på ett fåtal ting varje dag. Vår förkortade fokuseringslista innehåller följande punkter. Starter och då främst de fem sista sekunderna, där vi fokuserar på positionering mot konkurrenter samt vilket lut båten har. Det sistnämnda är det vi lägger mest krut på. Vi har nämligen kommit fram till att vi i framförallt lättare vind har en tendens till att luta ner båten mot lä för tidigt och för mycket vilket enbart gör att vi driver ner mot båtar i lä. Vi vill kunna gunga båten i startögonblicket men det innebär alltså inte att vi ska ha lut på båten i tio sekunder. På det taktiska planet jobbar vi hårt med att öka informationsflödet mellan oss och då främst innan rundningar.  Snabba beslut kräver framförhållning. Ska vi gippsätta eller fortsätta. Är det högra eller vänstra gatebojen som gäller.

 

Alltid finns det ting som kan förbättras.  Lite av det härliga med sporten är nog att det finns så många element som ska fungera och synkroniseras. Säkert är att varje centimeter räknas. Våra sättningar var under genomsnittet idag. Många centimetrar åt fel håll.

 

 Måste skynda mig till videosamlingen nu. Inget skall lämnas åt slumpen

 

 

Team Dahlberg/Östling