14 september 2007 

Sammanfattning VM/EM kval i Gottskär


I helgen gick riksvkal 1/2008 för 420 av stapeln i Gottskär söder om Göteborg.

 

Tävlingarna började med blåsiga förhållanden där många besättningar fick smaka på salta kallsupar från Kungsbackafjorden. Endast två av fyra planerade seglingar kunde genomföras denna dag. Eftersom kryssmärket var placerat nära land bjöd sista biten av kryssarna på vridande förhållanden med stora möjligheter att både tjäna och tappa många meter. Viktor och Veronika Holmgren från KSSS visade att de behärskar blåsiga förhållanden och spikade bägge racen denna dag.


Till söndagen mojnade vinden och fyra seglingar i soligt väder och lätt mellanvind genomfördes. Bröderna Carl och Wilhelm Johannisson från SIBK inledde dagen med en spik före Martin och Magnus Castenfors med Viktor och Veronika på tredje plats och det var upplagt för en tät kamp om totalsegern. Under andra racet kom ett rejält vrid med stora omkastningar i fältet och Martin och Magnus kunde segla upp sig från sista plats till tvåa i mål på i princip en kryss. Det gäller att alltid vara vaken!


De två sista racen avslutade Carl och Wilhelm strålande med två spikar men Viktor och Veronika seglade också fortsatt väldigt bra och vann till slut en säkerligen efterlängtad totalseger med en poängs marginal före bröderna från SIBK. Trea blev bröderna Castenfors och bästa tjejbesättning blev Maja Bärring och Linnéa Petersson från GKSS på en femte plats.

Vi alla i gummibåtarna ser fram mot lika tajta och spännande race i Stockholm om några helger! Väl mött då.

Hälsningar Enar