VM info från 9 feb 2006

 

 

VM för 420 går i år i Las Palmas på Kanarieöarna och arrangeras av Real Club Nautico de Las Palmas under tiden 28 Juli till 6 Augusti.

 

NoR och övrig information finns och uppdateras på internationella 420 hemsidan.

 

Som vanligt får varje land skicka 7 båtar till den öppna klassen och 7 båtar till dam klassen. Uttagning till det Svenska laget sker genom den pågående VM kvalserien som omfattar 5 regattor varav 3 återstår i vår och serien avslutas i Göteborg helgen 10-11 Juni. Vi har dock ännu inte till något 420 VM i "modern tid" nått upp till denna gräns på 7 båtar/ klass

 

För någon vecka sen fick vi det besked som vi länge väntat på, att Real Club Nautico sponsrar transportkostnaden for en container till Göteborg under förutsättning att vi blir minst 8 båtar i containern. Vi måste därför inom några veckor konfirmera att vi blir 8 båtar och om vi vill ha med fler än 8 båtar så måste även dessa försöka säkras inom samma korta tid troligen genom att försöka komma med i någon annan container i norra Europa.

 

Detta innebär att vi före den 5 Mars 2006 måste ha er definitiva bokning av transport för att fördela de 8 platserna och vid ev behov kunna säkra fler platser till Las Palmas.

 

Ni bekräftar er anmälan till transport genom att anmäla er per mail till

 

magnus.u.holmgren@ericsson.com samt sätta in 1000 kr per båt till 420 förbundets Postgiro: 70 11 10-9. Ange ”VM” och namn.

 

Dessa 1000 kr används till gemensamma kostnader för lastning/lossning, ev ställningsbygge i containern och deposit på hyra av 1 RIB båt till coachen och ev extra kostnader om några båtar kommer att lastas i annat land. Ev överskott återbetalas efter VM till de som deltagit i VM:et.

 

För uttagning till VM gäller sen förstås resultatet i vår 420 kvalserie om vi når över 7 intresserade deltagare i någon av klasserna, skulle man inte få plats så återbetalas dessa insatta pengar.

 

 

Övrigt:
Arrangörsk
lubben har angivit att transporttiden kan vara upp till 3 veckor, vi kommer att försöka få till att lastningen i Göteborg sker så fort som möjligt efter JSM. Inom 2 veckor har klubben lovat att man skall ha valt transporfirma och då kan vi försöka få mer detaljerad information.

 

Vi kommer att få hjälp av Bo Gustavsson på Resevaruhuset med att försöka hitta boende i Las Palmas, vi hoppas på att kunna boka lägenheter med självhushåll för att hålla nere kostnaderna.

 

Klubben i Las Palmas hyr också ut följebåtar, 4 meters RIB båtar med 20 hk, för coacher och de som vill vara ute på sjön under tiden i Las Palmas, pris 50 Euro per dag, deposit måste betalas före 21 Mars så vi återkommer mer om detta och boendet när vi vet vilka som vill med efter 5:e Mars.

 

Det är svårt att försöka uppskatta kostnaderna för detta VM men man torde kunna få tag i lågprisflyg för klart under 3000 kr om man bokar i tid. Vi vet ännu inget om boendet men KSSS vinterseglande Lasergäng har nyligen varit i Las Palmas och man bodde då i enkla lägenheter med självhushåll där man kunde bo 2-3 personer i varje lägenhet. Om man bodde 3 personer i en lägenhet så kostade den 31 Euro per lägenhet och natt.

 

För mer information, kontakta Magnus Holmgren  070 560 58 13