9 oktober 2006 

KSSS Olympiska Regatta 2006


374 seglare i 255 båtar registrerade sig på plats i Saltsjöbaden.

Lördagen var det regn och tidvis mycket friska sydliga vindar. Söndagen följde med sol men även en västlig vind … Med västlig vind på Baggensfjärden följer svårförutsedda skift och det blev det. – enl. KSSS

 

420

22 deltagare i klassen och många nya namn som dyker upp på resultatlistan. Det verkar så att det är riktig fart i klassen nu. Martin och Calle vann överlägsen trots att dem bröt masten innan första segling och Viktor och Veronika tryckte på ordentligt. Fina seglingar på hög nivå på en svårseglad Baggen. Men – var är alla som köpte jollar under året. Startfälten kunde bli lätt större än 30 båtar om alla skulle våga.

 

 

470
Nu har Olympiska regattan avslutats. Efter första dagen i regn och 4 - 11 m/s och en andra dag med sol och 6-7 m/s så har en av årets stösta regattor genomförts.

11 st 470 kämpade på en "vridig" Baggensfjärd med 5 st banor för klasserna Optimist, Zoom 8, 29:er, Laser, Laser Radial,CB 66, 420, 470, E-jolle.

Vann gjorde Anton och Sebastian före Therese och Vendela (!) med Karin och Karin på tredje plats. Våra finska vänner, Maria och Jasmin kom på en fjärde plats.

Nästa år kommer 470 SM att arrangeras i samband med Olympiska regattan och då vill vi se minst 20 båtar på startlinjen.

 

 

Här finns fina bilder från regattan tagen av Victor Wallenberg