6 juni 2006 

Nyhetsbrev Team Dahlberg/Östling


 

 

Ännu en världscupregatta är genomförd. Denna gång var det SPA-regattan, en högsta rankad världscuptävling som seglas i Medemblik, Holland. Årligen samlas världseliten i respektive OS-klass och denna gång var det cirka 60 deltagare i 470 klassen. Regattan är indelad i två delar, nio kvalseglingar och fyra finalseglingar.

 

Regattans första dag började med väntan på land. Det låg en stark bris på 15 m/s och med jämna mellanrum kom det åskbyar med mycket kraftig vind. Vi väntade enda till klockan 20.00 för att få starta. Vinden låg då på stabila 12 m/s och vi gick ut och gav järnet vilket ledde till en bra 7:e plats.

 

Dagen därpå var det väldigt ostabilt väder. Duggregn, dimma och väldigt lite vind. Vi gjorde ingen bra dag på sjön i de kluriga förhållandena som rådde, utan föll tillbaka på listan.

 

Tredje dagen och även sista dagen för kvalseglingar. Vi visste om att det var en viktig dag för oss, skulle vi klara guldfinal eller inte? Vinden var mellan 6 och 8 m/s. Perfekt för oss! Vi gjorde tre riktigt bra race under dagen (10, 4, 9) och lyckades kvala in! Detta skulle nu bli vår första guldfinal i 470 klassen. Undra om vi var taggade?

 

Väl dags för guldfinal och även denna dag var det en bra bris på 6-8m/s. Vi seglade bra hela dagen men lyckades inte riktigt få till det i de två första racen. Vi konstaterade att det är grymt små marginaler som avgör, marginaler som vi inte hade på vår sida. Dagens sista race fick vi verkligen till det och blev 8:a. Riktigt bra med tanke på att i stort sett hela världseliten var där!

 

Sista dagen på tävlingen var det bara ett race. Det blåste grymt mycket och vi gjorde en riktigt bra förstakryss och rundade upp som 3:a. Senare under racet fick vi dock haveri vilket ledde till att vi blev 16:de båt i mål. Trots detta slutade vi på 25:e plats. En placering som vi är väldigt nöjda med, samtidigt som vi känner att vi har mycket mer att lära och ge.

 

Nu är det hemmaträning som gäller i tre veckor, därefter bär det av till Kielerwoche.

 

Hörs snart igen!

 

Anton och Sebastian