22 augusti 2006 

Viktig information om helgens seglingar i Fjällbacka,


Vi har igår fått definitivt besked att den container med de 8 st 420 ekipage som representeras Sverige på VM i Las Palmas inte kommer att hinna tillbaka till Göteborg förrän efter helgens seglingar i Fjällbacka 26-27 augusti, trots att detta från början hade utlovats av VM arrangörerna.

 

Efter möte i 420 förbundets styrelse igårkväll så har vi därför tvingats besluta att seglingarna i Fjällbacka inte skall ingå i vår VM/EM/JEM kvalserie för 2007. I ett litet förbund som vårt med ännu så länge relivt få seglare blir det orimligt att i vår kval serie inräkna seglingar där upp till 8 båtar inte får möjlighet att vara med pga att man deltagit i VM på detta sätt.

 

Vi har här vi tvingats låta de sportsliga aspekterna ta överhand även om vi inser att både seglare och framförallt arrangörer blir besvikna. Vi kan bara djupt beklaga det inträffade.

 

Det är viktigt att notera att regattan inte är inställd, den går som planerat och inkluderar 420 seglare, det är bara att den inte ingår i vår kvalserie. Vi och arrangörerna hoppas att det ändå blir så många 420 som möjligt som deltar.

 

Kommande planerade segling i vår kval serie blir Olympiska regattan 7-8 oktober