Doublehanded Spring Camp 2005

 

I helgen genomfördes enligt planerna "Double Handed Training Camp" i Saltsjöbaden.

Lägret genomfördes som ett samarbete mellan Svenska Seglarförbundet, KSSS, 470-,420- och 29:er förbunden.
I 2 dagar med sol och vind (4-10 m/s), perfekta förhållanden alltså, fick 6 st 470, 11 st 420 och 3 st 29:er lära sig allt om hur man genom att kommunicera och samarbeta kan segla tvåmansbåt på ett snabbare sätt. Therese Torgersson och Vendela Zachrisson genomförde lägret med bistånd av Emma Aspington (arrangör), Fabian Levihn och Marcus Haas.

Det var en fantastisk syn att se 20 tvåmansbåtar samlade till ett läger på Baggen, där isen låg tjock för ett par veckor sedan. 40 hungriga seglare entrade KSSS kaffeteria till lunch båda dagarna och det ryktas att köttärsen och ketchupen tog slut på Willys i Saltis (!)..

Alla som deltog kan intyga att det var väl värt mödan att plocka fram flytetygen och ta sig till Saltis.
En uppföljning följer under hösten, på samma tema, men då på den andra sidan av landet, där vattnet påstås vara saltare

Jättetack till huvudattraktionerna Therese och Vendela och alla seglare och tränare.

Fantastiskt bra genomfört

 

 

Upptakt för satsning på tvåmansbåtar (från SSF)

 


I helgen samlades över fyrtio seglare från hela landet, de flesta juniorer, för att tränas av OS-medaljörerna Therese Torgersson och Vendela Zachrisson. Det var upptakten på Svenska seglarförbundets juniorsatsning på tvåmansbåtar - en helgclinic för 470, 420 och 29er i Saltsjöbaden - som roligt nog blev en stor succé.

Emma Aspington från Seglarförbundet stod för organisationen och bidrog med sin tränarkompetens. Till sin hjälp hade tjejerna flera duktiga specialtränare, Fabian Levihn från KSSS drillade 420 seglarna och skiffexperten Marcus Haas tog hand om 29er-gänget. Seglarförbundets förbundskapten Magnus Grävare deltog under söndagen, vilket gjorde vissa av seglarna något nervösa, enligt Magnus helt i onödan, han var imponerad över samtligas insats. En stadig bris på 6-8 sekundmeter gjorde träningen effektiv, fartfylld och rolig.

Helgens tema var kommunikation. Tessan och Vendela delade med sig av sina erfarenheter och berättade om hur de arbetar och tänker kring kommunikation och samarbete ombord. Tjejerna kom också med ovärderliga tips på trim och teknik vilka ledde till att utvecklingskurvan hos seglarna pekade spikrakt upp mot himlen och den strålande solen.

Ett stort tack till Christer och Marie som fixade goda luncher till alla hungriga seglare och till KSSS lånade ut sin marina.

 

Seglarförbundets satsning på tvåmasbåtar kommer att fortsätta under säsongen 2005 med aktiviteter runt om i Sverige.

 

För ytterliggare information kontakta Emma Aspington, 070 4254482