Nytt 470-team !!!!!! Karin Almquist och Karin Berg

Karin Almquist seglade 470 med bra utveckling under 2004. Det gav blodad tand och trots att hennes gast la ner sin segling på heltid vill Karin nu fortsätta. I Karin Berg, har hon hittat en ny teampartner att fortsätta med.

Karin Almquists 470-statsning började tillsammans med Teresa Enander. Tillsammans hade de tre lärorika år. I somras bestämde de sig dock för att sluta. Teresa ville bland annat lägga mer tid på sina studier. Karin kände ändå för att fortsätta och göra en ny satsning. 470 var den klass som lockade mest. Under sommaren och hösten 2004 har hon därför funderat på vem hon skulle vilja segla med. Hon har testat att segla och pratat med några olika tjejer. Under det årliga Marstrandslägret i oktober pratade hon bl.a. med Karin Berg. Hon gillade hennes inställning och hennes person och frågade om hon ville testa att segla 470. Det gjorde de och tyckte att det kändes väldigt bra. Efter att ha träffats lite mer och seglat några gånger ihop bestämde de sig för att göra en satsning ihop mot OS i Beijing 2008. Under julen har de nu passat på att planera och snacka ihop sig om framtiden.

Ser framåt
Karin Berg har ändrat sin fysträning och anpassat den till 470-segling. En viktig del för dem nu är att leta sponsorer för att göra sin satsning möjlig. Viktigt är också att de tränar och får många effektiva och roliga timmar i båten, något de verkligen ser fram emot. Nu i januari drar de i gång med seglingen igen. Deras första träningsläger blir i Motala där med inriktning på att lära sig bemästra vinterstormarna. Nästa läger blir lite lyxigare då de reser till lite varmare klimat, till Mallorca, där de även ska segla Princesa Sofia Cup.

 

Karin Berg
Karin Berg har tidigare seglat E-jolle och går nu fjärde och sista året på seglargymnasiet i Motala. Hon har det senaste året utvecklats mycket inom seglingen och ligger för tillfället trea på E-jollerankingen i Sverige.

470- förbundet hälsar nya KARIN (Berg alltså) välkommen och ser fram emot alla bra resultat under 2005 samt deras bidrag till utveckling av klassen, både nationellt och internationellt.

 

Med detta har vi nu 6 st kompletta besättningar inför säsongen 2005.
Hoppas att alla kan segla så mycket som möjligt både i Sverige, Europa och kanske USA.
(Per och Viktor är väl de som kommer att ha vissa svårigheter p.g.a militärtjänst på båt, men de kör så mycket de kan)

 

Christer Levihn
(Texten delvis tagen från SSF hemsida)