7 mars 2006 

Nya förbundstränaren har ordet


Hejsan alla 420 seglare!!

Mitt namn är Anders Bengtsson och är ny förbundstränare för 420 klassen!

Jag kommer ursprungligen från Skåne men har under de senaste åren bott i Stockholm då jag utbildat mig till tränare på Gymnastik och Idrottshögskolan här i Stockholm.

Hoppas ni alla har haft en bra vinter men nu börjar få ett ordentligt sug efter att komma ut på vattnet igen.  Förra året avslutades verkligen med en superb regatta i Stockholm med ett underbart väder och ett stort antal 420-besättningar som skvallrar om att klassen är på uppgång igen som är väldigt positivt för all tvåmansbåtssegling i Sverige.

Året kommer att ordentligt komma igång med olika påskläger runt om i landet med då det sista U-VM kvalet kommer att köras i Borstahusen så är Malmölägret ett mycket bra alternativ då de olika förhållandena i Öresund kan vara lite speciella och det då kan vara bra att komma ner och lära sig om dessa innan kvalet.

Själv kommer jag i mars att åka ner till Istanbul för att träffa de andra 420-coacherna för att få fler tips och trix men även se om vi kanske kan locka upp andra duktiga 420 seglare till oss eller att vi kan åka ner till dom och få nya erfarenheter.

Jag kommer att finnas med på de olika kvalen och ser verkligen fram emot en ny säsong ute på 420 banan!

Väl mött. 

Anders